MULAKAN DENGAN

MULAKAN DENGAN

klik disini

Translate

Google Translate
Arabic Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese English French German Spain Italian Dutch

INGIN MEMANCING DI LAUT CINA SELATAN

Selasa, 24 November 2009

ADAKAH CERITA DI PERAK AKAN BERULANG DI KOTA SIPUTEHI


KUALA LUMPUR, Nov 24 — Mahkamah Rayuan sebentar tadi membenarkan permohonan untuk menangguhkan pelaksanaan keputusan Mahkamah Tinggi Isnin lalu yang mengisytiharkan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Siputeh kosong dan perlu diadakan pilihan raya kecil.

Ia diputuskan oleh panel tiga hakim yang bersidang sejak 2.30 petang tadi untuk mendengar serentak rayuan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) kerusi Kota Siputeh Datuk Abu Hasan Sarif yang kerusinya diisytiharkan kosong.

Panel hakim terdiri daripada Datuk Sulong Mat Jeraie, Datuk Kang Hwee Gee dan Datuk Abdul Aziz Abd. Rahim.

Terdahulu pagi tadi, Mahkamah Rayuan memutuskan untuk mendengar rayuan Abu Hasan dari Barisan Nasional (BN) yang minggu lalu diisytiharkan sebagai bukan lagi wakil rakyat Kota Siputeh pada pukul 2.30 petang.

Pada masa yang sama, wakil dari Jabatan Peguam Negara Datuk Kamaludin Md Said yang bertindak bagi pihak SPR mengesahkan Mahkamah Rayuan akan mendengar rayuan mereka berhubung keputusan Mahkamah Tinggi yang mengarahkan agar diadakan pilihan raya kecil.I

Dalam pada itu, pasukan peguam yang mewakili Speaker Kedah ketika dihubungi melahirkan rasa terkejut dengan perkembangan tersebut.

Peguam Edmund Bon yang dihubungi The Malaysian Insider berkata, perkembangan tersebut itu menyamai situasi ketika kes krisis Perak awal tahun ini.

“Pasukan yang sama, sifat kes yang sama,” kata Bon sambil menambah beliau terpaksa membatalkan segala temu janji sepanjang hari ini untuk bergegas ke Putrajaya.

Petikan dari http://www.themalaysianinsider.com

1 ulasan:

  1. SALAM TUAN...
    SELAGI NAJIB ADA JANGAN MIMPI PERAK AKAN ADA BUBAR DUN...

    BalasPadam