MULAKAN DENGAN

MULAKAN DENGAN

klik disini

Translate

Google Translate
Arabic Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese English French German Spain Italian Dutch

INGIN MEMANCING DI LAUT CINA SELATAN

Jumaat, 10 Julai 2009



















MANEK URAI – Tanda-tanda kekalahan UMNO/ BN semakin jelas apabila akhbar utama yang menjadi suara rasmi kerajaan Barisan Nasional tidak laku walaupun diberi secara percuma.

Sekurang-kurangnya 200 naskah akhbar harian tersebut yang diletakkan di dua buah kedai yang dikunjungi Buletin Online sekitar kampong Laloh disini, tidak diendahkan langsung oleh orang ramai.

Salah sebuah kedai tersebut terletak bertentangan dengan Padang Majlis Daerah Dabong dimana Program Sihat dan Comel diadakan semalam.

Beratus-ratus pengunjung program yang diadakan sepanjang hari itu, hanya lalu dihadapan kedai dan tidak mengendahkan ‘kehadiran’ akhbar itu.

Manakala pemilik kedai yang terletak disimpang menuju Padang berkenaan berkata beliau tidak tahu mengapa para pelanggannya tidak mahu mengambil edisi percuma sempena pilihanraya kecil DUN Manek Urai itu.

”Tak tahulah gok (kenapa) mereka tak mahu ambil,”katanya yang tidak mahu dikenali.

Seorang petugas bantuan jentera pilihanraya Manek Urai, Mohd Noor Awang, 52, turut hairan mengapa akhbar yang begitu popular itu, tidak lagi menjadi pilihan.

Beliau yang berasal dari Kemaman mahu dikenali sebagai 'Abe Noor' datang bersama kontinjen Terengganu.

Beliau berkata senario itu mungkin adalah tanda-tanda yang sangat hampir kepada kekalahan UMNO/BN.

”Saya hairan mengapa (orang ramai) tak mahu ambil dan baca Utusan, dari tadi saya perhatikan tak ada orang ambil dan baca,

”mungkin orang sudah hilang kepercayaan terhadap akhbar (itu), itu tanda-tanda yang baik bagi PAS dan Pakatan Rakyat,”katanya.

Petikan dari biaqpila




Tiada ulasan:

Catat Ulasan