MULAKAN DENGAN

MULAKAN DENGAN

klik disini

Translate

Google Translate
Arabic Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese English French German Spain Italian Dutch

INGIN MEMANCING DI LAUT CINA SELATAN

Selasa, 27 Januari 2009

BERITA BENAR ATAU PALSU AKU TAK TAULelah dok tengok gambaq dok keluaq dlm blog tentang UMNO cuba hampa habaq mai aku nak dengaq, kalang kelibut, pakat dok cempera abih. mampuhSama ada berjaya atau tidak perjalanan UMNO untuk perubahan dan mengambil hati rakyat yang disarankan DS Najib masih terapung diawangan, berjaya atau tidak terletak kepada Ahli Parlimen dan menteri UMNO, Ketua Bahagian, AJK Bahagian. Suasana masih sepi, kembalinya ajk2 bahagian dari Kuala Terengganu bukan nak muhasabah diri tetapi ada sebahagian mencanangkan atau bersenda meminta borang PKR untuk menjadi ahli kerana orang melayu tak ikut cakap mereka ketika berkempen. kerugian entah berapa........


Penghijrahan ADUN Bota, masing-masing kecoh pula mengatakan ADUN Bota tidak mengenang budi, dan macam-macam pendapat dikeluarkan. yang berlaku terus berlaku. hanya Tuhan yang tahu.


Dalam kekecuhan 3 lagi ADUN Negeri Perak akan berhijrah ke PKR . Datuk Peninsi blog mengingatkan Pa Lah dan DS Najib seorang lagi Ahli Parlimen P178 Sipitang akan melompat parti, lah angin bertiup ke Sabah pulak. Sama ada betul atau tidak berita ini UMNO harus mengambil iktibar, dirimu telah melalui lorong yang salah, DS Najib nak betulkan macam mana kalau cakap aja kuncu-kuncu dibawah masih berangan jauh dengan dendangan " tak de masalah kawasan aku kubu kuat ", " aku tak balik pun tak apa " Kalau aku balik hulur sikit kat yang degil-degil diamlah mereka".


era ini kau kubu kuat ke, kau kubu tanah ke , kau kubu besi ke, rakyat dah pandai membaca, rakyat dah pandai dengar, rakyat dah pandai menilai, rasanya rakyat bukan memilih parti tetapi rakyat memilih calun.


Kalau kita lihat parti PAS mereka bergerak sepanjang masa, beramah mesra dimana-mana, bukan bersalam di masa pilihanraya, sentiasa berjumpa rakyat, sentiasa bersalam dan bertegur sapa ketika mereka ke Pekan Sehari, ke Pasar, Ke Pasar Malam ke Mesjid , Dimana calun UMNO kalau AP bertugas di Kuala Lumpur adakah wakilnya menjalankan kerja, bila AP kawasan tersebut datang ziarah barulah masing-masing tunjuk muka. Masing- masing tipu sama tipu.


Saya ingin mencadangkan kepada 3 ADUN Perak , AP Sipitang kalau orang tak percaya lagi kedudukan anda apa lagi cabutlah, kalau nak harap pertolongan jangan diharap silap-silap nama dah disenarai hitam dah PRU13 nanti nama anda akan hilang juga. fikirlah PAS atau PKR mana-mana boleh. Insyaallah..............................

2 ulasan:

  1. UMNO makin tenat dan perlukan doktor pakar..salam singgah.

    BalasPadam
  2. Blog tuan telah dilinkan dengan http://bongkarsauh.blogspot.com.

    BalasPadam