MULAKAN DENGAN

MULAKAN DENGAN

klik disini

Translate

Google Translate
Arabic Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese English French German Spain Italian Dutch

INGIN MEMANCING DI LAUT CINA SELATAN

Jumaat, 17 April 2009

LAGI UGUTAN DARI ADUN PKR

Tajuk Utama Sinar Harian 18 april 2009 berbunyi “ Fairus Ancam Bongkar rahsia “ . sekiranya PKR tidak berusaha membersihkan namanya dalam masa dua minggu fairus akan mendedahkan rahsia PKR. Dua minggu lagi aka nada seorang lagi akan berkempen untuk UMNO. Aduh sakit kepala rakyat.

1. Pilihanraya jika diadakan selalu akan membazirkan wang rakyat ? ( kata DS Najib )

Kalau macam ini sebelum hari rabu nanti atau sebelum SPR mengistiharkan kekosongan DUN Penanti dicadangkan agar “ Tawaran Tender kepada parti lain diadakan ( Kecuali PKR ) bagi membeli DUN Penanti tender ini semestinya tender tertutup siapa yang tender tertinggi boleh ambil ADUN Penanti.

Kerenah Pemimpin melayu dari PKR dan UMNO rakyat dah penat. Kecoh derhaka di Perak belum selesai. Derhaka di Terangganu mula kembali. Siapa derhaka hanya mereka yang tahu.

Pemimpin melayu ambillah sedikit atau guna pakailah quran dan hadith dalam memperjuangkan rakyat dan Negara. Sebagai panduan sebuah hadith Nabi yang boleh direnungkan ialah

Abdul Rahman Ibnu Samurah berkata:” Nabi SAW berkata kepada ku:”Hai Abdul Rahman Ibnu Samurah, janganlah engkau meminta diangkat menjadi penguasa di suatu wilayah. Kerana jika yang demikian diberikan kepada engkau lantaran permintaan, nescaya engkau dibiarkan, tidak diberi pertolongan. Tetapi jika diberikan kepada engkau bukan kerana engkau memintanya, nescaya engkau diberi pertolongan.”

Dicadangkan kepada Anwar cubalah berpandu kepada teguran Tok Guru Nik Aziz kepada YB. Ibrahim Ali kalau Fairus Nak masuk UMNO istihar ajalah. Kalau nak bersama PKR akurlah kepada perjuangan parti tak payah ungut-ugutan. Buatlah keputusan sebelum SPR buat keputusan.

“APA APA PUN PERMOHONAN KOSONGKAN N14 PENANTI rasanya tak diterima SPR” ramalan

Pak belalang selalunya tepat

Tiada ulasan:

Catat Ulasan